Popredný európsky predajca mincí a medailí

Prihlásiť sa

Môj účet:

0850 606 009
Váš nákupný košík je prázdny
Národná Pokladnica si každoročne pre svojich zákazníkov pripravuje množstvo noviniek a ani tento rok to nie je inak. Pre milovníkov numizmatiky prichádza v januári na trh medaila, ktorá oslavuje našu národnú patrónku Pannu Máriu Sedembolestnú.

Ak ste niekedy našli štvorlístok, určite ste to považovali za znak šťastia, ktoré sa na vás usmialo. A iste ste si ho ako talizman uchovali na pamiatku. Štvorlístok je totiž odjakživa spájaný s magickými vlastnosťami, ktoré priťahujú samé dobré energie a odstraňuje tie zlé.

Každý rok 14. februára si celý svet pripomína sviatok všetkých zamilovaných - svätého Valentína. V mysliach mnohých z nás je ukotvený ako americký sviatok, pričom málokto tuší, že jeho korene sú európske a siahajú do ďalekej histórie. V dnešnej dobe má skôr komerčný charakter, avšak v dobách minulých išlo o oslavu plodnosti a očisty.

Rok sa s rokom zišiel a my tu máme opäť nový rok. Viete však, ktoré znamenia vládnu jeho prvému mesiacu? Prezradíme, že je to zemský Kozorožec a vzdušný Vodnár. Aj v roku 2024 môžete nájsť v ponuke Národnej Pokladnice mince pre seba i svojich blízkych, ktoré sú venované jednotlivým znameniam zverokruhu.

Vo svojej dobe patrila pravdepodobne k najpoužívanejším nominálom. Bez preháňania možno povedať, že bola prvou bankovkou v našich peňaženkách a mnohokrát aj tou poslednou. S jej vznikom je spätý aj milý príbeh, ktorý snáď už všetci poznáme. Desaťkoruna československá, známa ako Dievčatá so šatkami či hnedá desaťkoruna, je dodnes v mnohých...

Kto by nepoznal epochálne dielo spisovateľa Jaroslava Haška, ktoré sa dočkalo celosvetového uznania a bolo preložené minimálne do 58 jazykov. Humoristický román líčiaci príhody vojaka Josefa Švejka počas 1. svetovej vojny je jednou z najznámejších českých kníh, ktorá je dodnes aktuálna pre svoj humor a zveličovanie. V ponuke Národnej Pokladnice...


Spoločnosti skupiny Samlerhuset BV

Upraviť nastavenie súborov cookie môžete kliknutím na tento odkaz.