Popredný európsky predajca mincí a medailí

Prihlásiť sa

Môj účet:

Váš nákupný košík je prázdny

Rok 2018 je na výročia skutočne bohatý, to najvýznamnejšie jubileum nás však ešte len čaká! 28. októbra oslávime 100 rokov od chvíle, kedy sa cesta dvoch národov spojila v cestu spoločnú - vzniklo samostatné Česko-Slovensko!

Vznik nového štátu v roku 1918 priniesol celý rad zásadných zmien, ktoré sa týkali celého života spoločnosti. Po rozpade rakúsko-uhorskej monarchie bolo treba znovu naštartovať ekonomiku, ekonomické väzby, politické vzťahy. Novo zrodený štát sa úlohy revitalizácie zhostil s obdivuhodnou vervou. Nadšenie z nadobudnutej slobody a radosť z konca vojny neúnavne hnali verejnosť k budovaniu spoločnej národnej identity.

Spoločná cesta Čechov a Slovákov bola dlhá a mnohokrát tŕnistá. Bratské národy čelili po dlhé dekády mnohým skúškam, nástrahám a nepriateľom. Všetkým radostiam i starostiam však čelili statočne, spoločne - bok po boku. Napriek tomu, že sa cesty Slovákov a Čechov posledného decembrového dňa roku 1992 formálne rozdelili, vzťahy zostali pevné. A to si žiada oslavu!

Na oslavu 100. výročia vzniku Česko-Slovenska, dňa kedy sa cesty dvoch svojráznych národov spojili, vydáva Národná Pokladnica medailu pre každého ZADARMO.

Pamätná medaila je zadarmo, aby si každý mohol pripomenúť, že vzájomnosť, porozumenie a sloboda sú výsadami, ktoré vždy neboli a nie sú samozrejmosťou.

Motív medaily zdobia popisy: „100. výročie vzniku Česko-Slovenska" a „Spoločný štát Čechov a Slovákov". Na averze a reverze je vyobrazený znak Česko-slovenskej republiky. Pri priložení reverzu a averzu k sebe sa časti znakov spoja v jeden celok, tak ako sa pred 100 rokmi spojili naše národy. Základná verzia medaily je vyrazená z medi-niklu, váži 15 g a jej priemer je 33 mm. Za „základnú medailu" zaplatíte len poštovné a balné € 3,95. Ak si budete priať originálnejšie pojatie medaily, môžete si doobjednať Certifikát s dobovou mapou, očíslovanie medaily alebo dokonca zušľachtenie 24-karátovým zlatom. Pripomeňme sebe a svojim blízkym príbeh nášho národa prostredníctvom pamätnej medaily zadarmo!

Objednávať môžete tu!

Spoločnosti skupiny Samlerhuset BV